Magazijnstellingen keuren, waarom en hoe?

Ben je ervan op de hoogte dat je verplicht bent om je magazijnstellingen te keuren? Het is sinds enkele jaren verplicht vanuit de Arbeidsomstandigheden wetgeving om alle arbeidsmiddelen zoals stalen opslagsystemen regelmatig te keuren. Onder deze stalen opslagsystemen vallen dus ook magazijnstellingen. Als jouw magazijnstellingen gekeurd moeten worden, neem dan contact op met Rotec MontageTechniek. Wij kunnen je adviseren hoe je je magazijnstellingen snel en zorgvuldig kunt laten keuren.

Gratis offerte aanvragen

Waarom moet je je magazijnstelling keuren?

Om de veiligheid van je personeel te kunnen garanderen is het vanuit de Arbowet verplicht om je magazijnstellingen te keuren. Deze keuringsplicht is vastgelegd in de Europese norm EN15635. Hierin staat bijvoorbeeld dat je verplicht bent je magazijnstellingen te onderhouden zodat ze in optimale staat blijven. Ook is er bepaald dat een deskundige één keer per jaar een veiligheidskeuring moet uitvoeren. Ook moet er een veiligheidskeuring worden uitgevoerd als er een aanrijding is geweest met ernstige aanrijdschade en er een reparatie heeft plaatsgevonden aan de stelling. Er moet ook een keuring plaatsvinden als er magazijnstellingen worden geplaatst of worden verplaatst, en er moet ook een keuring plaatsvinden na een verbouwing.

Voorkom ongevallen en laat uw magazijnstellingen op tijd keuren

Plan uw keuring in

Vraag via het bovenstaande formulier een vrijblijvende offerte aan voor de keuring.

Keuring op locatie

Nadat u een afspraak met ons hebt gemaakt komen wij op de geplande datum naar uw magazijn toe.

Keuringsrapport

Tijdens de keuring komt de keurmeester naar het magazijn voor een visuele inspectie.

Reparaties

Wanneer een stelling of een onderdeel is afgekeurd moet je dat zo snel mogelijk repareren.

Hoe gaat zo’n veiligheidskeuring in zijn werk?

De keuring wordt uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester. De keurmeester krijgen regelmatig bijscholing en extra trainingen, en hebben toegang tot een enorme database waar alle data van stalen opslagsystemen zijn vastgelegd. Tijdens de keuring komt de keurmeester naar het magazijn voor een visuele inspectie. Hierbij wordt gekeken naar de belasting en de capaciteit van de stellingen. Al zijn bevindingen, adviezen, en de geconstateerde gebreken worden door de keurmeester vastgelegd in een gedetailleerd keuringsrapport. Dit keuringsrapport is een onafhankelijk advies, wat de veiligheid van jouw organisatie en je medewerkers centraal stelt.

Wat moet je doen als een stelling wordt afgekeurd?

Uit de keuring kan naar voren komen dat de stelling of een onderdeel van een stelling te veel gebreken heeft en is afgekeurd. Dat betekent dat de stelling of het afgekeurde onderdeel. niet meer veilig genoeg is om te gebruiken. Wanneer een stelling of een onderdeel daarvan is afgekeurd moet je dat zo snel mogelijk repareren, of als dat niet meer kan, vervangen. Als het onderdeel of de gehele stelling nog gerepareerd kan worden, moet je na de reparatie de stelling weer opnieuw laten keuren. Rotec MontageTechniek kan je adviseren wat je moet doen als een stelling is afgekeurd, en zo nodig het mankement repareren. Ook kunnen ze de afgekeurde magazijnstellingen voor je demonteren en afvoeren.